Notice: Funkcja wpdb::prepare została wywołana nieprawidłowo. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Dowiedz się więcej: Debugowanie w WordPressie. (Ten komunikat został dodany w wersji 4.8.3.) in /wp-includes/functions.php on line 3838
Flexigen maść do stóp i do profilaktyki stopy cukrzycowej - PGPS

Flexigen maść do stóp i do profilaktyki stopy cukrzycowej

Przedstawiamy wyjątkowe z punktu widzenia technologicznego dermokosmetyki z serii Flexigen, przeznaczone dla osób mających problemy z nadmiernie wysuszoną skórą.
Flexigen maść do suchych i popękanych stóp, zawiera 25% mocznika w podłożu o unikalnym składzie, co pozwala na głębokie działanie nawilżające, zmiękczające i złuszczające zrogowaciały naskórek. Flexigen maść do stóp, oprócz mocznika, zawiera naturalne produkty roślinne, o właściwościach natłuszczających, antybakteryjnych, przeciwpotnych, przeciwgrzybiczych, przeciwświądowych i przeciwzapalnych.
Przy zachowaniu najwyższych standardów produkcji, stosując najnowsze technologie i najlepsze z dostępnych na światowych rynkach surowce, udało się stworzyć produkty doprawdy znakomite a jednocześnie za rozsądną cenę.

      Dermoksmetyki Flexigen, zapewniają:

      • skuteczne nawilżenie skóry;
      • silne działanie naturalnych składników;
      • właściwości złuszczające;
      • dodatkowe działanie natłuszczające;
      • lekką formułę nie pozostawiającą tłustej warstwy na skórze

są:

      • Wolne od SLS i Parabenów;
      • Wzbogacone w Origanol, Witaminę E i inne środki pomocnicze,

mają:

      • Nietłustą formułę;
      • Wzmocnione właściwości złuszczające (kwas glikolowy).

 

Polecane szczególnie do pielęgnacji wysuszonych i pękających pięt, stóp, podudzi i kolan, oraz innych powierzchni skóry wymagających stosowania tego rodzaju preparatów.

Flexigen maść do stóp, oprócz Mocznika, zawiera między innymi: Butyrospermum Parkii (Masło Shea), Sorbitol, Panthenol, Origanol (Terpinen-4-ol), Cytrynian Etylu, Olej z kiełków pszenicy, Alantoinę, Lanolinę i kilkanaście innych substancji umożliwiających właściwe działanie.

 

Mocznik
jest naturalną substancją uboczną przemiany białek w organizmie. Jest jednym z głównych składników naturalnego czynnika nawilżającego skórę (NMF – Natural Moisturizing Factor), który odpowiada za nawodnienie warstwy rogowej naskórka.
Mocznik ma właściwości nawilżające, jego niedobór objawia się swędzącą i łuszczącą skórą.
Działa na skórę zmiękczająco i nawilżająco i powoduje, że skóra jest gładka i miękka.

 

Butyrospermum Parkii (Masło Shea)
to naturalny produkt roślinny, bogaty w witaminy A i E, o właściwościach natłuszczających.

 

Witamina E
jest związkiem rozpuszczalnym w tłuszczach. W kosmetykach najczęściej stosowana jest jej pochodna estrowa (nazwa tocopheryl acetate, octan tokoferolu), która jest najbardziej odporna na działanie czynników zewnętrznych. Witamina E ma silne działanie przeciwutleniające. W związku z tym jej dodatek w kosmetykach zapewnia skórze ochronę przed wolnymi rodnikami, niezwykle aktywnymi cząsteczkami powstającymi np. w efekcie promieniowania słonecznego czy też szkodliwego oddziaływania zanieczyszczonego środowiska. Dodatek witaminy E w kremach sprzyja właściwemu nawilżeniu oraz regeneracji skóry.

 

Sorbitol
utrzymuje nawilżenie skóry, ogranicza parowanie wody z naskórka.
Jest to substancja hydrofilowa i nawilżająca. Wiąże wodę na powierzchni naskórka i dzięki temu odpowiednio nawilża.

 

D-panthenol (Prowitamina B5)
Jest prekursorem witaminy B5 (kwasu pantotenowego). Witamina B5 nie przenika przez rogową warstwę naskórka, więc w kosmetykach stosowany jest jej prekursor – D-panthenol, który potrafi wnikać w głąb skóry, włosów i paznokci.
Wykazuje on zdolność wiązania i zatrzymywania wody, a więc jest skutecznym środkiem nawilżającym. Prowitamina B5 jest stosowana w różnorodnych preparatach pielęgnacyjnych.
D-panthenol ma działanie łagodzące podrażnienia, sprzyja gojeniu mikrouszkodzeń skóry, więc jest powszechnie stosowany w recepturach kremów do skóry wrażliwej.

 

Terpinen-4-ol (Origanol)
to wysokiej czystości (> 98%) naturalny terpinen-4-ol uzyskany drogą frakcjonowanej destylacji olejku z Drzewa Herbacianego, posiadający potwierdzone właściwości:
przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwroztoczowe, przeciwświądowe, przeciwzapalne, przeciwtrądzikowe i konserwujące.
Jego działanie jest 5-20 krotnie większe od olejku z drzewa herbacianego.

 

Cytrynian etylu
działa antybakteryjnie i przeciwpotnie.

 

Alantoina
wspomaga regenerację naskórka.